'H, dat is mijn fiets!'

vrijdag 29 augustus 2014

Bodegraven - Een 49-jarige vrouw uit Culemborg handelde donderdag 28 augustus zeer accuraat toen zij haar zeer recent gestolen fiets op Marktplaats te koop zag staan. Zij maakte een afspraak met de verkoper en waarschuwde ook de politie.

Toen zij die dag om 15.00 uur met de ?verkoper? een afspraak maakte om defiets op het Stationsweg te kopen, greep zij de 19-jarige verkoper uitOegstgeest in zijn kraag en waarschuwde de politie. Omdat agenten al op dehoogte waren van de afspraak, waren zij snel ter plaatse en konden zij de manovernemen. Hij kreeg een proces-verbaal ter zake van diefstal. De vrouw kreegdirect haar fiets terug.

Fiets gestolen?

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit.Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte. Als de politie een fietsendiefaanhoudt, blijkt vaak dat deze meerdere fietsen heeft gestolen. Aangifte doenheeft ook het voordeel dat de politie een beeld krijgt van locaties waar fietsenworden gestolen. Op die plekken houdt de politie dan een extra oogje in hetzeil. Leesmeer op de speciale pagina op dezewebsite.

Heling is strafbaar

Heling is het verwerven, bezitten of overdragen van een gestolen product.Heling is strafbaar. Onder heling valt ook het kopen van gestolen producten alsu had kunnen vermoeden dat het om een gestolen goed gaat. Bijvoorbeeld: u kunteen fiets, mobiele telefoon of auto kopen voor een prijs die eigenlijk te mooiis om waar te zijn. Die prijs is dat ook vaak. Veelal gaat het dan om eengestolen goed. Via de websitehttp://www.stopheling.nlkunt u kijken ofeen aangeboden goed als gestolen bij de politie staat geregistreerd.Lees meer op de speciale pagina op deze website.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Woerden | 112 alarmeringen Woerden | Goedkoop Tanken in Woerden | Supermarkten in Woerden | Weerbericht Woerden