Politie waarschuwt voor wisseltruc

woensdag 30 oktober 2013

Woerden - De wijkagent van Woerden-Centrum waarschuwt voor personen die uit zijn op uw geld. Vooral wat oudere mensen worden op straat aangesproken door personen die vragen om geld te wisselen.

Greep in portemonnee

De niets vermoedende en behulpzame ouderen pakken hun portemonnee en zoekennaar wisselgeld. Op dat moment slaat men toe en doet men een greep in uwportemonnee. Bij een aantal incidenten had het slachtoffer kort daarvoor geldgepind.

Weinig bekend

Van de personen die op deze manier geld wisten buit te maken, ismaar weinig bekend. De ene keer betrof het een jong meisje of jongen en deandere keer ging het om een volwassen man. Het laatst gemelde incident gebeurdezaterdag 26 oktober tussen de Rijn- en Havenstraat. Het ging om een man dieredelijk Duits sprak, ongeveer 40 jaar, 1.80 m. lang, met een licht getintuiterlijk, zwart kort haar, bril en donker jack.

Voorvallen melden

Als u informatie heeft over dergelijke voorvallen of zelfslachtoffer bent geworden, meldt dit bij de politie via het telefoonnummer0900-8844. Met uw informatie wordt mogelijk meer bekend over de signalementenvan de personen die deze strafbare feiten plegen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Woerden | 112 alarmeringen Woerden | Goedkoop Tanken in Woerden | Supermarkten in Woerden | Weerbericht Woerden