Zakkenrolsters vinden politie onbeschoft

donderdag 28 februari 2013

Woerden - Een meisje en een vrouw wisten op woensdagmiddag 27 februari een vrouw van haar portemonnee te bestelen. Toen agenten de twee aanspraken, vonden zij dat onbeschoft.

Rond 14.40 uur kreeg de politie de melding dat er in een winkelaan de Voorstraat een poging tot zakkenrollerij was geweest. Dat zou zijngebeurd door twee vrouwen, die waren weggelopen. Agenten keken aan de hand vanhet signalement in de omgeving uit naar de verdachten. Twee agenten zagen deverdachten op de Rijnstraat lopen. Bij het zien van de agenten liepen de tweevlug een winkel in. De agenten volgden hen en verzochten de twee mee naar buitente lopen. De twee reageerden verbaal agressief en vonden het onbeschoft dat deagenten hen aanspraken en beschuldigden van poging tot zakkenrollerij.

Daadwerkelijk zakkenrollen

Bij het bekijken van de bewakingsbeelden van de winkel bleek dathet tweetal daadwerkelijk door middel van zakkenrollerij een vrouw, 63 jaar ouden afkomstig uit Waarder, van haar portemonnee hadden bestolen. Het tweetal hadkennelijk door dat winkelpersoneel dat had gezien en zij dumpten de portemonneemet inhoud in de winkel.

Extra kleding

De vrouwen hadden op de bewakingsbeelden echter andere kledingaan, dan toen de agenten hen op de Rijnstraat aanspraken. Het tweetal bleek inde buurt van de Kerkstraat extra kleding te hebben aangetrokken, kennelijk in dehoop niet herkend te worden. Dan mocht niet baten. De agenten hielden hettweetal, een meisje van 17 jaar uit Amsterdam en een vrouw van 32 jaar uitNieuwegein, aan. De twee zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voornader onderzoek ingesloten. De 63-jarige vrouw deed aangifte van dezakkenrollerij.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Woerden | 112 alarmeringen Woerden | Goedkoop Tanken in Woerden | Supermarkten in Woerden | Weerbericht Woerden