Hennepkwekerij in bedrijfspand ontdekt en ontmanteld

dinsdag 5 januari 2016

Bodegraven - De politie heeft dinsdag 5 januari een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Tjalk ontdekt en ontmanteld. De politie had informatie dat daar mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was.

Het hennepteam van politiedistrict Alphen – Gouda heeft dinsdag in het pand gekeken en trof in twee ruimtes ongeveer 600 hennepplanten aan in een kwekerij. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Zij doet verder onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Woerden | 112 alarmeringen Woerden | Goedkoop Tanken in Woerden | Supermarkten in Woerden | Weerbericht Woerden