Slachtoffer stopt woninginbreker met tractor

zondag 10 januari 2016

Bodegraven - Een 66-jarige bewoner die een inbreker overliep zag kans deze te stoppen door zijn tractor voor de vluchtauto te zetten.

De bewoner overliep vrijdag 8 januari omstreeks 15.15 uur een inbreker bij zijn woning aan de van Hoogendoornlaan. De man stond bij de schuur van de woning klaar om weg te gaan met twee koffers. Toen de bewoner de man aansprak zette deze de koffers neer,  pakte een spuitbus uit zijn broekzak en spoot de bewoner een bijtende vloeistof in zijn gezicht. Het slachtoffer kon vrijwel niets meer zien maar zag wel kans om zijn woning binnen te gaan en de politie te waarschuwen. Toen het slachtoffer weer wat kon zien, reed hij met zijn tractor naar het pad aan de voorzijde van zijn woning. Hij zag de man, die bij hem had ingebroken, bij een witte auto staan. De man was in gesprek met de bestuurster en stapte in. Het slachoffer zette zijn tractor voor de auto zodat deze niet weg kon rijden. Tegelijkertijd kwamen de gewaarschuwde agenten aanrijden en deze hielden zowel de man als de bestuurster aan. De inbreker bleek een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats.

Achteraf bleek dat de bestuurster van de auto niets met de inbraak te maken had. De inbreker was haar op zijn vliucht tegen gekomen en was bij haar in de auto gestapt. De 43-jarige man zit nog vast en wordt maandag voorgeleid.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Woerden | 112 alarmeringen Woerden | Goedkoop Tanken in Woerden | Supermarkten in Woerden | Weerbericht Woerden