Toename woninginbraken

donderdag 20 november 2014

Woerden - In de plaats Woerden namen de woninginbaken in de maanden september en oktober in vergelijking met deze periode over 2013 behoorlijk toe! De inbraken concentreerden zich met name in het Schilderskwartier en de Bomen- en Bloemenbuurt. De politie wil graag de heterdaadkracht vergroten en adviseert verdachte situaties te melden via 1-1-2!

Gemeente en politie vragen u om een verdachte situatie direct enzonder twijfel via 1-1-2 te melden! Uw telefoontje is van cruciaal belang ominbraken tegen te gaan en de pakkans van een inbreker te vergroten. U zietbijvoorbeeld een persoon die niet in uw buurt thuishoort en veel interesse toontin woningen, auto?s en/of de omgeving. Ook hoort de politie graag met welke autoof (brom)fiets/scooter deze personen zich verplaatsen. Het signalement van deverdachte personen en de voertuiggegevens (merk, type, kenteken) zijnbelangrijk. Wilt u liever anoniem uw informatie doorgeven? Bel dan Meld MisdaadAnoniem telefoon 0800-7000.

Licht schrikt inbreker af

In deze periode van het jaar wordt het steeds vroeger donker.Dat weten woninginbrekers helaas ook. Die slaan juist in de donkere dagen hunslag. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt? Door onder meer gebruik te makenvan binnen- en buitenverlichting in en rond uw woning. Want inbrekers houdennamelijk niet van licht!

Gelegenheid maakt de dief

Bij 80 procent van de woninginbraken zijn de dadersgelegenheidsinbrekers. Zij hebben niet een bepaalde woning op het oog, maarkijken waar ze gemakkelijk kunnen toeslaan. Woningen waarbij de bewoners nietthuis zijn, vinden zij aantrekkelijk. Net als woningen waar ramen openstaan ofdie slecht hang- en sluitwerk hebben. Ook werken inbrekers graag op plaatsenwaar niemand ze ziet. Met die kennis kunt u uw woning beschermen.

Maak gebruik van tijdschakelaars

Door tijdschakelaars te gebruiken, wekt u de indruk dat u thuisbent. Deze schakelaars schakelen lampen automatisch aan. U bepaalt zelf hettijdstip, waarop dit gebeurt. Duurdere modellen kunt u zelfs zo programmeren,dat de lampen iedere dag op een ander tijdstip aangaan. Door in meerdere ruimtesverlichting op tijdschakelaars aan te sluiten, lijkt het nog meer alsof er echtiemand aanwezig is. Sluit spaarlampen of ledverlichting aan op deze schakelaarsom stroom te sparen. Eventueel kan men ook een radio of televisie aansluiten opeen tijdschakelaar. Leg bovendien kostbare zaken, zoals autosleutels, laptops ensmartphones, niet in het zicht.

Sporen- en buurtonderzoek

De politie stelt na iedere woninginbraak standaard een grondigsporenonderzoek in om te kijken of inbrekers vingerafdrukken of DNA hebbenachtergelaten. Ook verricht de politie buurtonderzoek: We vragen aan de buren ofzij iets verdachts hebben gehoord of gezien. Verder waarschuwt de politie dat ereen inbraak is geweest. Bij woningen die op elkaar lijken, proberen inbrekersvaak op dezelfde manier binnen te komen. Met die kennis kunnen bewoners gerichtepreventiemaatregelen (laten) aanbrengen.

Preventietips en informatie over veiligheid

Ga voor meer preventietips en informatie over veiligheid naar:

Politiekeurmerk

AanmeldenBurgernet Woerden

Misdaadin kaart Woerden

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Woerden | 112 alarmeringen Woerden | Goedkoop Tanken in Woerden | Supermarkten in Woerden | Weerbericht Woerden