Automobilist rijdt door na aanrijding

vrijdag 29 maart 2013

Woerden - Een automobilist reed op donderdag 28 maart een bromfietser aan en ging er vervolgens vandoor.

Rond 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een bromfietserop de Fagellaan was aangereden door een auto en dat de automobilist er in derichting van het centrum vandoor was gegaan. Agenten gingen ter plaatse enspraken met de 18-jarige bromfietser uit Woerden. Hij verklaarde dat hij netover de Fagellaan reed en daar een auto links had ingehaald, waarna hij door deauto werd ingehaald. De auto moest afremmen voor een auto voor hem, waarop hijde auto rechts inhaalde. Vervolgens voelde hij een harde klap van achteren,verloor de macht over het stuur en kwam ten val. De automobilist bleek hem tehebben aangereden en ging ervandoor.

Andere versie

Aan de hand van het kenteken konden de agenten de eigenaar vande auto achterhalen. Zij gingen in de avond meerdere malen langs zijn woning,maar troffen hem niet aan. Aan het begin van de nacht van donderdag 28 opvrijdag 29 maart reden agenten weer langs de woning. Zij zagen de auto daarstaan en de eigenaar, een 29-jarige man uit Woerden, bleek er nog in te zitten.Hij bekende bij de aanrijding betrokken te zijn geweest, vertelde dat hij aanhet begin van de avond de politie in Woerden had gebeld om zich te melden, maaromdat het politiebureau niet was bezet, had hij een terugbelverzoekachtergelaten. Agenten zagen in de gsm van de man, dat hij inderdaad met0900-8844 had gebeld. De automobilist had een andere versie van hoe deaanrijding was gebeurd.

Nader onderzoek

In overleg met een Hulpofficier van Justitie werd bepaald dat deauto van de Woerdenaar in beslag werd genomen. Hij zal op een later tijdstipworden gehoord. Op basis van de verklaringen van de bromfietser, automobilist enonderzoek wordt bepaald wat er verder met de zaak gebeurt.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Woerden | 112 alarmeringen Woerden | Goedkoop Tanken in Woerden | Supermarkten in Woerden | Weerbericht Woerden