Woerden | straatinfo

overige politie meldingen

Geen pakje besteld, g n bezorgkosten betalen!

overige

Een bejaarde vrouw werd woensdagmorgen 10 juni door een zogen mde pakjesbezorger opgelicht. Het bleek te gaan om een skimmer.
De afgelopen tijd ziet de politie dat door de hele regio zogen mde bezorgers bij (meestal) bejaarde vrouwen een pakje bezorgen. Het scenario De 'bezorger' vraagt dan de bezorgkosten, een gering bedrag van onder de euro, te pinnen. Hij weigert contante betaling en staat er op dat er wordt gepind. Als het slachtoffer dat doet, wordt op die manier de bankpas geskimd ( dat betekent: gekopieerd) en weet de verdachte ook meteen de pincode. Heel kort daarna worden vervolgens bedragen van de rekening gepind. Deze week is dit al zeker vier keer gebeurd (in Zeist en Woerden) en ook de afgelopen maanden kwam dit meermalen voor. Opgelicht Dit keer is een 75-jarige vrouw uit Woerden het slachtoffer. 's Ochtends rond half twaalf belt iemand aan bij haar woning aan de Kromwijkerkade. Vervolgens speelt zich het scenario van oplichting af. 's Middags blijkt dat er een paar duizend euro van de rekening zijn opgenomen. Het slachtoffer laat vervolgens haar rekening blokkeren. De politie adviseert Als er een pakje aan de deur wordt afgeleverd terwijl u niets heeft besteld, dan de bezorgkosten (doorgaans onder de euro) niet pinnen. Vertrouwt u het niet, maak het pakketje eerst open of neem contact op met de leverancier. Laat u nooit dwingen de bezorgkosten te pinnen. Mocht een dergelijke situatie zich voordoen, dan kunt u 112 bellen en een signalement van de verdachte doorgeven met indien mogelijk het voertuig waar die mee rijdt.

Soortgelijke berichten

Pakjesbezorger blijkt oplichter
Shertogenbosch

Man aangehouden voor betalen met vals geld
Alkmaar

Mamma mia
Den Burg

Straatrover ingerekend door politie
Vlissingen

Twee mannen aangehouden voor betalen met vals geld
Deventer

Pakje drugs
Alkmaar

Voorkom oplopende boetes. Boete niet betaald; auto kwijt
Tilburg

Politie incasseert openstaande boetes en sluit vonnisklanten in
Tilburg

Duo aangehouden voor tanken zonder betalen
Haaksbergen

Leiderdorp - Opgelet voor oplichters
Leiderdorp

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio