Woerden | straatinfo

overige politie meldingen

Man haalt invalide jongen uit het water

overige

Een man uit Woerden heeft op donderdagavond 26 februari een invalide jongen uit het water gehaald. De jongen werd in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen en is in de loop van de nacht overleden.
Die avond rond 20.00 uur loopt een 10-jarige jongen uit Woerden over de Leidsestraatweg. Hij ziet een andere jongen in een elektrisch invalidenvoertuig over de Boerendijk rijden in de richting van de Leidsestraatweg. Plotseling hoort hij een gil en een plons. Dan ziet hij de invalide jongen niet meer. De jongen waarschuwt zijn vader (40). Die neemt direct ter plaatse poolshoogte. Hij ziet aan de overkant twee jongens staan. Hij vraagt hen of zei iets in het water hebben gegooid. De jongens ontkennen dat en zeggen dat zij wel lichtjes in het water zien. De man rent naar de overkant en ziet inderdaad rode lichtjes in het water. Hij belt 112 en krijgt de brandweer aan de lijn. Die adviseert hem om in afwachting van de komst van de hulpdiensten langs de kant te zoeken. De man raakt er steeds meer van overtuigd dat er iemand in het water ligt. Hij spring erin. Onder het wateroppervlak vindt hij op de tast het lichaam van de invalide jongen en brengt hem op de kant. Dan arriveert een brandweerman. Die helpt de redder op de kant. De redder begint de drenkeling te reanimeren. Even later arriveerden de hulpdiensten. Die nemen de reanimatie over. De invalide jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Woerden, wordt per ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht. Daar wordt hij in zorgwekkende toestand opgenomen. In de loop van de nacht van donderdag op vrijdag overlijdt hij.

Soortgelijke berichten

Hongerige dief haalt bakzeil
Vlissingen

Vrouw haalt uit naar agent
Roosendaal

Omstander haalt onwel geworden man uit water
Leiden

Dronken bestuurder haalt gevaarlijke capriolen uit
Rilland

Dierenpolitie haalt 85 dieren uit woning
Haarlem

Verdachten aangehouden brandstichting
Meppel

Politie haalt auto van de weg en vindt groot geldbedrag
De Lutte

Politie Rotterdam haalt dronken automobilisten van de weg
Rotterdam

Politie haalt 150 kg illegaal vuurwerk uit woning
Oisterwijk

Bestuurder crossmotor krijgt 6 bekeuringen
Groningen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio