Verdachte van overval meldt zich op politiebureau

maandag 25 februari 2013

Nieuwkoop - Een 20-jarige man uit Mijdrecht heeft zich maandagmorgen 25 februari aan het politiebureau in zijn woonplaats gemeld in verband met een overval in Nieuwkoop op zaterdag 23 februari. De man werd op het bureau aldaar aangehouden. De recherche moet de verdachte nog horen.

Zaterdag 23 februari, even na 11.00 uur, vond een gewapendeoverval plaats op juwelier ?t Gouden Hart aan de Dorpsstraat. Twee personenkwamen de winkel binnen en bedreigden meerdere personen met een vuurwapen. Eenderde persoon stond bij de voordeur te wachten. Toen de drie overvallers er opeen scooter vandoor wilden gaan, pakte een omstander n van hen vast waardoordeze ten val kwam. Samen met andere omstanders werd deze overvaller, een19-jarige man uit Mijdrecht, overmeesterd en overgedragen aan de politie.Tijdens en na de overval is buiten meerdere keren geschoten in de lucht. Niemandraakte daarbij gewond. De twee andere overvallers wisten te ontkomen. Op deRoerdomplaan werd de scooter achtergelaten, en stapten de twee opzittenden ineen grijze auto.

Voorgeleiding

De 19-jarige verdachte wordt dinsdag 26 februari voorgeleid aande rechter-commissaris.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Woerden | 112 alarmeringen Woerden | Goedkoop Tanken in Woerden | Supermarkten in Woerden | Weerbericht Woerden